Sushitacot vievät kielen mennessään – kokoa merilevästä ja riisistä herkkupaloja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Sushitaco on japanilaisen sushin ja meksikolaisen tacon yhdistävä ruoka. Sushiburritot ovat jo hetken ratsastaneet ruokatrendien aallonharjalla, mutta nyt ne ovat saaneet kaverikseen suurta sushipalaa muistuttavat tacot.

Sosiaalisessa mediassa on runsaasti kuvia, joissa esitellään tacoja muistuttavia sushiannoksia. Sushitaco on kuitenkin terveellisempi kuin perinteinen venhätortillaan kääritty meksikolaisherkku. Sushitacoja on helppo tehdä myös itse.

Sushitacoon käytetään sushiriisiä ja norilevää. Täytteeksi sopivat kaikki kasvikset mieltymysten ja makujen mukaan sekä liha, kala ja kana. Kyseessä on periaatteessa suurikokoinen sushiannos joka nautitaan tacon tavoin muutamalla haukulla. Fuusio on kuitenkin rikastanut perinteistä sushia meksikolaisempaan makumaailmaan.

🍣🌮

A post shared by Ariella ☆ Najmabadi (@ariellanajmabadi) on