12-vuotiaalle iski matkakuume – varasti perheen luottokortin ja karkasi Balille

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Välillä matkakuume nousee niin kovaksi, että voisi tehdä lähes mitä tahansa päästäkseen ulkomaille. Nyt eräs 12-vuotias poika päättikin toteuttaa tahtonsa vanhempien kielloista huolimatta ja matkustaa salaa Balille vanhempien luottokortilla.

Australiassa Sydneyssa vanhempiensa kanssa asuva poika ei ollut saanut vanhempiaan innostumaan Balin matkasta, minkä vuoksi hän oli päättänyt itse ryhtyä tuumasta toimeen. Poika oli etsinyt internetin avulla lentoyhtiön, joka salli 12-vuotiaat matkustajat ilman vanhempia, ja varasi itselleen myös majoituksen. Poika maksoi kaiken hänen vanhempiensa luottokortilla ja onnistui huijaamaan vielä isoäitiäänkin antamaan pojan passin ilman mitään epäilyjä sen väärinkäytöstä.

Poika oli The Guardian -lehden mukaan kertonut vanhemmilleen lähtevänsä kouluun, kun hän oli todellisuudessa mennytkin juna-asemalle ja sieltä lentokentälle. Poika pääsi Balille ilman ongelmia ja onnistui kirjautumaan All Seasons -hotelliin kertomalla, että hän odottaa myös vanhempaa siskoaan saapuvaksi.

Vanhemmat kuulivat pojan katoamisesta vasta kun koulusta oli ilmoitettu, että poika oli ollut poissa. Vanhemmat saivat selville, että poika on Balilla, jolloin äiti oli heti lentänyt sinne pojan perässä hakemaan häntä kotiin. Poika ei äitinsä mukaan pidä kieltävän vastauksen kuulemisesta tai tottelemisesta. Pojan oma selitys karkaamiselle oli ollut se, että hän oli halunnut vain hieman seikkailla.