Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö jäähallikeikalle Helsinkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi-rapin uranuurtajakokoonpanot Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö tekevät loppuvuodesta ainutlaatuisen yhteisen areenakeikan. Rähinä Recordsin 20-vuotisjuhlavuosi huipentuu nimittäin Rähinä 20v Juhlashow -konserttiin itsenäisyyspäivän aattona keskiviikkona 5. joulukuuta Helsingin Jäähallissa.

Suomalaiseen hiphop-kulttuuriin lähtemättömän jäljen jättäneet Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö perustivat Rähinä Recordsin vuonna 1998. Yli 50 albumia julkaisseen levy-yhtiön juhlavuoden kunniaksi Rähinä Recordsin perustajakokoonpanot tekevät nostalgiantäyteisen paluun. Kesän festivaalien jälkeen viimeistä yhteistä konserttia juhlitaan parhaaseen pikkujouluaikaan Helsingin Jäähallissa 5. joulukuuta traditionaalisena Rähinä LIVE -päivänä.

Elastisen ja Iso H:n Fintelligens toi suomenkielisen hiphopin koko kansan tietoisuuteen vuonna 1999, ja se on suomirap-genren historian kiistatta merkittävin yhtye. Fintelligensin yli kymmenvuotiseen uraan on mahtunut lukuisia listasijoituksia sekä kulta- ja platinalevyjä. Rap-duon klassikoksi muodostuneesta debyyttialbumista Renesanssi alkaneen uran tunnetuimpia julkaisuja ovat esimerkiksi Voittamaton, Stockholm-Helsinki ja Mikä boogie.

Intensiivisistä live-esiintymisistään tunnettu Kapasiteettiyksikkö nousi suureen suosioon Hectorin kanssa tehdyllä kappaleellaan Tää on mun stadi, ja raikkaasti genrerajoja yhtye rikkoi jättihitillään Pakko saada sut. Andun, Tasiksen ja Uniikin muodostaman kokoonpanon viimeisin pitkäsoitto Susijengi, josta Suomen koripallomaajoukkue sai sittemmin lempinimensä, julkaistiin vuonna 2006. Kapasiteettiyksikkö lopetti uransa pitkään jäähyväiskiertueeseen vuonna 2008.