LS: Rauma kielsi päiväkodeilta ylijäämäpuurosta leipomisen

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on totuttu näkemään toinen toistaan erikoisempia päätöksiä varsinkin julkisella sektorilla, mutta nyt Raumalla tehty päätös päiväkotien leipomisesta tyrmistyttää suomalaisia. Länsi-Suomi -lehden mukaan kaupunki on nyt nimittäin kieltänyt päiväkoteja leipomasta sämpylöitä ylimäämäpuurosta.

Monissa kotitalouksissa on tapana tehdä sämpylöitä ruokailijoilta yli jääneestä puurosta, ja samaa periaatetta on toteutettu myös monissa päiväkodeissa ympäri maata. Raumalla kaupungin ruokapalvelu on kuitenkin nyt kieltänyt leipomisen, ja syy päätökseen on vähintäänkin erikoinen. Omavalvonnan lisäksi päätöksen taustalla on nimittäin yhdenmukaistaminen.

– Kyse on yhdenmukaistamisesta. Kaikissa kaupungin päiväkodeissa tulee olla lähtökohtaisesti tarjoilla samantyyppistä ruokaa. Taustalla on myös Nanun keskuskeittiön toimintatapojen yhtenäistäminen ja järkeistäminen, ruokapalvelun tuotantopäällikkö Eija Väinölä kertoi Länsi-Suomi -lehdelle.

Rauman kaupungin päätöksestä syntyneessä vilkkaassa keskustelussa on viitattu muun muassa ekologisuuteen, sillä syömä- ja leivontakelpoinen puuro joudutaan heittämään roskiin, ellei sitä jatkojalosteta sämpylöiksi. Ja kun puurosta ei tehdä sämpylöitä, niin sämpylät pitää ostaa.