Näin ovelasti myrkkykäärme maastoutuu – tätä ei huomaisi maassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monille eläimille kehittyy sellainen suojaväri, joka auttaa niitä maastoutumaan ja piiloutumaan luonnossa omia vihollisiaan vastaan. Suojaväristä on hyötyä kuitenkin myös luonnossa eläville pedoille, jotka pystyvät sen avulla paremmin saalistamaan.

Nyt YouTube-videolla nähdään miten eräs aavikoilla asusteleva kyykäärmelajin edustaja hautaa itsensä hiekkaan. Videon tilanteesta on kuvannut käärmeen omistaja, joka oli ollut siistimässä hänen myrkyllisten käärmeidensä akvaarioita.

Videolla nähdään miten jo valmiiksi hiekan värinen myrkkykäärme tekee itsestään entistäkin huomaamattomamman hautautumalla hiekkaan. Hiekan pinnalle jää pelkästään käärmeen pää, että se onnistuu näkemään lähistölle tallustelevat mahdolliset lounasvaihtoehdot.