WhatsAppille 16 vuoden ikäraja Euroopassa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu viestisovellus WhatsApp on päättänyt nostaa ikärajansa Euroopassa nykyisestä 13 vuodesta 16 vuoteen. Syynä muutokseen on Euroopan Unionin tietosuoja-asetus, joka astuu voimaan toukokuussa. Facebookin nykyisin omistava WhatsApp ei ole vielä kertonut miten ikärajaa pyritään valvomaan.

WhatsApp tulee ottamaan uudet käyttöehdot käyttöön lähiviikkoina, BBC uutisoi. 25. toukokuuta voimaan astuva GDPR antaa kuluttajille merkittävästi nykyistä suuremmat oikeudet saada tietoa yritysten hallussa olevista tiedoistaan ja myös oikeuden päättää näiden tietojen käytöstä ja poistamisesta.

Viime aikoina myös Suomessa on tullut esiin lukemattomia tapauksia, joissa WhatsAppia on käytetty koulukiusaamiseen. Nyt palvelun uusi ikäraja tuo vanhemmille vastuun poistaa kielletty sovellus lastensa puhelimista. Muualla maailmassa palvelun ikärajana säilyy nykyinen 13 vuotta.