Stephen Hawkingin nimikirjoituksesta huippuhinta – viimeisiä ennen kuin menetti kirjoituskykynsä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman älykkäimpien ihmisten joukkoon lukeutuva fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking kuoli äskettäin 76-vuotiaana kotonaan Britannian Cambridgessä. Hawking sairasti vuosikymmenien ajan ALS-tautia, jonka johdosta hän oli liikuntakyvytön ja pyörätuolissa.

Stephen Hawkingin nimikirjoitus alarivissä vasemmalla, Kuva: Splash

Stephen Hawking muistetaan tieteellisten saavutustensa ja bestseller-kirjansa Ajan lyhyt historia lisäksi myös siitä, että hän kommunikoi muiden kanssa puhesyntetisaattorilla. Sairautensa takia Hawking menetti kirjoituskykynsä jo vuosikymmeniä sitten, joten hänen nimikirjoituksensa ovat arvokkaita keräilyharvinaisuuksia. Nyt sellainen onkin myynnissä huippuhintaan.

Hawkingin vuonna 1973 signeeraama The Archaeology of the Industrial Revolution -kirja on viimeisiä hänen tunnettuja nimikirjoituksiaan. Kirja oli aikoinaan työryhmän läksiäislahja Cambridgen yliopiston tietokoneasiantuntijalle, kun tämä lopetti työnsä. Ajan lyhyt historia -menestyskirja julkaistiin samana vuonna. Nimikirjoituksen toivotaan tuovan huutokaupassa peräti 28.000 dollaria, eli noin 24.000 euroa.