Avioero voi tuoda läjäpäin onnellisuutta – nauti vapaudesta ja itsenäisyydestä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioero saattaa kaikua monen korvaan ahdistavana ja masentavana tapahtumana, mutta toisaalta yhden ajanjakson loppuminen tarkoittaa toisen ja ehkä paremman jakson alkamista. Avioero voi tuoda suunnattomasti uudenlaista onnea elämään, mikäli osaa nauttia vapaudesta täysin rinnoin.

Yksin onnellinen vai kaksin onneton? Tätä sopii kysyä, mikäli on pitkään suunnitellut avioeroa. Ero saattaa olla suuri mörkö, joka leijuu pitkään parisuhteen yläpuolella. Kun se on tehty, voi synkkä jakso vaihtua parempaan. Ei ole harvinaista, että huonossa liitossa elävä ihminen on loppupeleissä yksinäisempi kuin olisi yksin ollessaan.

Eron jälkeen ei tuhlaa enää energiaansa asian vatvomiseen. Parisuhdetta ei tarvitse enää väkisin parantaa, eikä sen onnellisuutta tarvitse esittää sukulaisten ja ystävien luona käydessä. Avioerot eivät ole harvinaisia, joten vertaistukea on helppo saada jopa omasta lähipiiristä, People-lehti kertoo.

Ero kannattaa hoitaa tyylikkäästi ja ilman lapsellista tappelemista tai sotaa. Kun kaikista järjestelyistä sovitaan etukäteen, ei kenellekään jää myöhemmin valittamisen aihetta. Lupaukset on hyvä pitää ja jatkaa elämää uudella temmolla eteenpäin. Avioeron jälkeen saa ja joutuu vastaamaan omasta taloudestaan, ajankäytöstään ja hyvinvoinnistaan itse. Nyt on aika panostaa omaan hyvinvointiin.