Huijaatko kuntoilussa? Jokainen liike kannattaa tehdä oikein

Fitness Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanonta Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä, ei päde kuntoharjoittelussa tai treenaamisessa. Osa ihmisistä huijaa terveellisten elämäntapojen omaksumisessa, eikä pelkkä kuntosalijäsenyys riitä kohottamaan kuntoa.

Vääränlainen kuntoilutyyli saattaa jopa tuhota onnistuneita tuloksia. Osa ihmisistä oikoo mutkia suoriksi harjoitellessaan. Esimerkiksi kuntosalilla ei ole tarkoitus tehdä lihaskuntoharjoittelua liian löysällä otteella tai vastaavasti mahdollisimman nopeasti. Liikkeet tulisi suorittaa huolellisesti, oikeaoppisesti ja loppuun saakka. Mikäli ei saavuta toivottuja tuloksia kuntoilun parissa, voi harjoittelutyyli olla vääränlainen.

Ihmiset saattavat huijata esimerkiksi punnerruksia tai hyppyjä tehdessä, jolloin liike ei tue kehittymistä. Se lisäksi, että väärin suoritettu liikesarja vähentää kehittymistä, voi se myös kohottaa loukkaantumisen riskiä. Ennen liikuntaharrastuksen aloittamista kannattaa tutustua erilaisiin oppaisiin tai kysyä neuvoa ammattilaisilta, Men’s Health muistuttaa.