Älykkäät ilmastointilaitteet markkinoille – helpotusta kesään

Digi · Terhi Piiroinen

Taskussa kannettavat älylaitteet kommunikoivat nykyisin kodinkoneiden kanssa. GE Appliances on tuonut markkinoille maailman ensimmäisen ilmastointilaitteen, jota voi ohjailla pelkän puheen avulla.

The Verge kertoo GE Appliancesin uusien ilmastointilaitteiden tottelevan suullisia käskyjä älypuhelimelle asennettavan sovelluksen avulla. Puheen avulla voi ohjailla laitteen virtaa ja lämpötilaa ilman, että tarvitsisi koskea puhelimeen. Kyseessä on ensimmäiset Apple HomeKitin kanssa yhteistyötä tekevät ilmastointilaitteet.

Laitteita voi ohjata myös sovelluksen avulla, jos esimerkiksi haluaa panna ilmastoinnin valmiiksi päälle ennen kotiin menemistä. Älylaitteilla on voinut ohjailla jo muita kodinkoneita sekä kodin lukitus- ja valvontakamerajärjestelmiä.