Matkablogaaja paljasti mikä Suomessa yllätti hänet – tuntuuko tutulta?

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen kulttuuri lukuisine erikoisuuksineen voi tarjota ensi kertaa maahamme saapuville turisteille melkoisia yllätyksiä. Nyt tunnetussa Wolters World -matkavlogissa on julkaistu video, jossa perehdytään 10 turisteja mahdollisesti yllättäviin asioihin.

Juontaja Mark kertoo olleensa nuorena vaihto-oppilaana Turussa. Monien muiden turistien tapaan oli Mark alkuun erityisen järkyttynyt alasti saunomisesta. Hieman yllättävämmältä kuulostava hämmennyksen kohde on suomalaisten kyky puhua sisään hengittäessä.

Positiivisia yllätyksiä matkablogaajalle ovat Suomen luonnon kauneus ja yleinen ympäristön puhtaus. Ulkomaalaiset saattavat myös yllättyä suomalaisten hiljaisuudesta. Markin mukaan Suomalaiset kuitenkin puhuvat mielellään paljon, kunhan vain ensin pääsevät keskustelun makuun.

Suomen kieltä Mark kuvailee erittäin vaikeaksi. Se ei kuitenkaan ole ongelma, sillä blogaaja toteaa suomalaisten puhuvan hyvää englantia. Kielessä ihmetystä herättävät myös kaupunkien nimien kaksikielisyys.

Amerikkalaisturistin suuria ihmetyksen kohteita ovat myös karmean makuiseksi kuvailtu salmiakki ja vahvojen viinojen saatavuus vain Alkosta. Suomalaisten omaa logiikkaa Mark kuitenkin hehkuttaa, vaikka sekään ei aina miehen mukaan heti aukea turisteille.