Pipsa Possu -lastenohjelma kiellettiin Kiinassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapsille suunnattu piirroshahmo Pipsa Possu on noussut yllättäen vastakulttuurin ikoniksi Kiinassa. Jopa 30,000 hahmoon liittyvää videota poistettiin viikonloppuna paikallisesta Douyin-sovelluksesta.

Pipsa Possun ovat Kiinassa omineet Shehuiren-alakulttuurin jäsenet. Termillä viittataan maassa gangsta-imagoon ja yhteiskunnan ulkopuolelle jättäytymiseen. Douyinissä jaetuilla videoilla esitellään Pipsa Possu -tatuointeja sekä oheistuotteita ja jaetaan aiheeseen liittyviä meemejä.

– Pipsa Possun pitäisi opettaa lapsille perheen tärkeydestä, joka on erittäin hyväksyttyä kiinalaisessa kulttuurissa. Nuorison vuoksi hahmo kuitenkin yhdistetään rikoksiin ja gangstereihin, mediatutkija Haiqing Yu kuvaili SBS News -sivustolle.

Pipsa Possu ei ole ensimmäinen länsimainen piirroshahmo joka on joutunut sensuurin uhriksi Kiinassa. Taannoin myös Nalle Puh -aiheinen sisältö kiellettiin hetkeksi maan yhteisöpalveluissa. Syynä oli meemikuva, jossa hahmoa verrattiin maan presidentti Xi Jinpingiin.