Teen juominen laihduttaa – odottamaton yksityiskohta paljastui

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vihreän teen ja etenkin matcha-teen on huomattu kiihdyttävän aineenvaihduntaa, minkä vuoksi ne ovatkin monien laihduttajien päivittäisessä käytössä. Nyt uudessa tutkimuksessa on kuitenkin huomattu, että teen laihduttavat vaikutukset tehostuvat kun teen nauttii kylmänä.

Daily Mail -sivusto kertoo Sveitsissä tehdystä tutkimuksesta, johon osallistui 23 vapaaehtoista. Henkilöt joivat yrttiteetä sekä kylmänä että kuumana. Tutkijat huomasivat, että viileä juoma alkoi kuluttamaan energiaa kaksi kertaa enemmän kuin lämmin tee.

Tutkijat mittasivat koehenkilöiden leposykettä ja kalorien palamista levossa. He saivat selville, että kylmän yrttiteen juominen tehosti aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa levossa 8,3 prosenttia, kun lämpimän tee juominen tehosti sitä vain 3,7 prosenttia. Teen vaikutus oli suurimmillaan juuri teen nauttimisen jälkeen 90 minuutin ajan.