Varo näitä hotellihuoneissa – viisi likaisinta paikkaa listattiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hotellisiivojilla ei välttämättä ole ruhtinaallisesti aikaa huoneiden siivoamista varten. Perussiisteydestä pidetään huolta päivittäin lähes kaikissa majoitusalan liikkeissä. Hotellihuoneissa on kuitenkin esineitä, jotka ovat keränneet muita enemmän pöpöjä.

Bakteereja ja viruksia on kaikkialla, joten niitä on turha pelätä. Jokaisessa kodissa on samoja pöpöjä kuin hotellihuoneissakin. Hyvä käsihygienia kuitenkin auttaa esimerkiksi terveenä pysymisessä. Huffington Post on nyt listannut viisi paikkaa hotellihuoneista, joissa on todennäköisesti eniten bakteereja. Vessanpönttö ei ole listalla.

Television kaukosäädin on myös eniten bakteereita sisältävä kodin esine. Hotellihuoneissa kapulaan on koskenut sadat eri ihmiset. Myös hotellisänkyjen päiväpeittoihin kertyy usein huomattava määrä bakteereja, koska niitä ei välttämättä vaihdeta tai pestä vieraiden välillä. Mikäli huoneen juomalaseja säilytetään saniteettitiloissa, kannattaa ne huuhtaista ennen käyttöönottoa.

Pöpöjä löytyy myös lamppujen ja valojen katkaisimista. Jokaisen hotellivieraan kannattaa toivoa, että heidän huoneensa siivonneella siistijällä on ollut puhdas rätti ja moppi. Listalla on nimittäin muistutettu myös siitä, että likaiset siivousvälineet levittävät eniten bakteereja ympäriinsä. Tämä kannattaa muistaa myös kotona paikkoja puunatessa.