Nämä iho-oireet kertovat stressistä – voivat ilmetä koko kehossa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa aikuisista kärsii teini-ikäisten tavoin finneistä tai jopa aknesta. Näpyt voivat olla hormonien tai ruokailutottumusten aiheuttamia, mutta useita erilaisia iho-oireita aiheuttaa myös salakavala stressi.

Stressi vaikuttaa todella kokonaisvaltaisesti ihmisten hyvinvointiin. Stressi voi lihottaa, huonontaa unenlaatua ja aiheuttaa myös erilaisia iho-oireita. She Knows -sivuston mukaan yksi yleisin stressin aiheuttama iho-oire on kutiava ja punoittava kohta iholla ja ihottumat, jotka syntyvät nopeasti.

Muita stressin aiheuttamia iho-oireita ovat myös akne, suun lähettyville ilmestyvät rakkulat ja vesikellot, rasvainen iho sekä kuiva ja halkeileva iho. Stressi myös pahentaa jo olemassa olevia oireita, minkä lisäksi se voi hidastaa naarmujen ja haavojen paranemista.