Treffit kuin painajaiselokuvasta – älä päästä vieraita ihmisiä kotiin!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Twitterissä on levinnyt viime päivinä kauhukertomus treffeistä, joka antaa ajattelemisen aihetta kaikille sarjadeittailijoille. Ensitreffeillä ei saisi koskaan päästää ventovieraita ihmisiä kotiinsa, sillä ihmiset saattavat esittää netissä muuta kuin oikeasti ovat.

Tarina kertoo naisesta, joka lähti Tinder-treffeille miehen kanssa. He olivat viestitelleet sovelluksessa pari kuukautta ennen tapaamista. Nainen tuli kuitenkin pahoinvoivaksi treffeillä ja pyysi mieheltä kyytiä kotiinsa. Neitokainen pyysi kuitenkin miehen kotiinsa kahveille, mutta joutui lopulta huonovointisuutensa keskeyttämään tapaamisen nukkumaan mennäkseen.

Mies lähti ja nainen nukahti. Tarinan mukaan nainen oli herännyt myöhemmin alakerran keittiöstä kantautuviin ääniin. Hän oli kuullut, kuinka joku siirteli huonekaluja, joten nainen päätti soittaa poliisille. Poliisit tulivat lukittuun huoneistoon rynnäköllä sisään ja löysivät keittiöstä miehen. Kyseessä oli treffiseuralainen.

Tarinan pelottavin osuus on kuitenkin se, että mies oli vuorannut keittiön tuorekelmulla ja pannut keittiönpöydälle vasaran ja sahan. Nainen toimitettiin myöhemmin sairaalaan, jossa hänen elimistössään todettiin olevan huomattava määrä huumausaineita. Mies oli napannut naisen kotiavaimet lähtiessään eteisen pöydältä taskuunsa.

Vaikka kyseessä olisikin urbaani legenda, muistuttaa tarina varovaisuuden tärkeydestä vieraita ihmisiä tavatessa. Ensitreffit on syytä järjestää julkisella paikalla ja kertoa niistä varmuuden vuoksi ainakin yhdelle ystävälle tai sukulaiselle.