Elokuva-arvostelu: Avengers: Infinity War

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvel-fanien kymmenen vuoden odotus on päättynyt. Avengers: Inifinity War on jatkumoa peräti 18 Marvel Studios ja Disney -yhtiöiden elokuvalle, marssittaen ruudulle kymmeniä aikaisemmista elokuvista tuttuja hahmoja.

Elokuvassa Avengers-sankarit saavat vastaansa aikaisemmissa osissa vain vilahtaneen Thanosin (Josh Brolin). Thanosin tavoitteena on kerätä yhteen neljä ikuisuuskiveä, joiden avulla hänestä tulisi käytännössä voittamaton. Taistelu vie sankarit ja antisankarit niin Maapallon eri kolkkiin kuin toiselle puolelle galaksiakin.

Avengers: Age of Ultron ja Captain America: Civil War -elokuvien myötä monet epäilemättä pohtivat, kuinka yhteen elokuvaan on mahdollista tunkea enempää hahmoja ilman koko paketin hajoamista käsiin. Marvel ja Disney ovat kuitenkin selkeästi oppineet virheistään. Infinity War on yllättävän eheä kokonaisuus, jossa useimmat hahmoista saavat ruutuaikaa ja tyydyttävän draaman kaaren.

Mahdollisesti suurin yllättäjä elokuvassa on pääpahis Thanos. Rajattomia voimia havitteleva violetti jättiläinen ei ehkä paperilla kuulosta järin kiinnostavalta hahmolta. Josh Brolinin esittämästä pahiksesta on kuitenkin saatu oikeasti kiinnostava ja jopa traaginen hahmo.

Edeltäjiensä tapaan elokuvan huumori, toiminta ja dramaattisemmat elementit ovat hyvässä tasapainossa. Avengers: Infinity War on kuitenkin monilla tavoilla aikaisempia Marvel-seikkailuja synkempi, ja etenkin loppupuoli saattaa olla pienimmille katsojille hieman ahdistavakin kokemus.

Supersankariähky on monien katsojien tapauksessa jo todellisuutta. Aikaisemmista Marvel Studiosin elokuvista pitäneiden ei kuitenkaan kannata jättää Infinity Waria väliin. Vaikka sarjan heikkoudet tulevat hieman esiin loppupuolen joukkotappeluissa, ovat Marvel ja Disney onnistuneet siinä missä monet eivät heidän uskoneet onnistuvan.

Pisteet: 4/5

Lajityyppi: Toiminta, Seikkailu, Fantasia, Sci-fi

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB

Ohjaaja: Anthony Russo, Joe Russo

Pääosissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Anthony Mackie, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Tom Hiddleston, Sebastian Stan, Zoe Saldana, Paul Rudd, Jon Favreau, Don Cheadle, Josh Brolin