Käsihuuhde-rap sekoitti somen – myötähäpeää vai iso peukku?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina monet tunnetutkin brändit ovat ryhtyneet julkaisemaan omia musiikkikappaleitaan nettivideoina, mutta yleensä hyvin kirjavalla menestyksellä. Mahalaskun vaara on nimittäin ilmeinen varsinkin silloin, kun aikuiset ihmiset yritetään väkisin joko esittämään nuorekkaita tai esimerkiksi esittämään rap-kappaletta.

Berner ja HUS ovat nyt julkaisseet YouTubessa Käsihygienia-räpin. Videon tarkoituksena on muistuttaa käsihygienian tärkeydestä ja siten vaikuttaa positiivisesti potilaiden turvallisuuteen. Video on monien esikuviensa tavoin Bernerin ja HUSin omaa tuotantoa, ja siinä esiintyy Hyvinkään sairaalan henkilökuntaa.

Video on saanut edeltäjiensä tavoin hyvin kirjavan vastaanoton. Monet ovat pitäneet videon esiintyjien heittäytymistä positiivisena asiana, mutta vielä useampi olisi toivonut esimerkiksi jonkun rap-alaa tuntevan konsultointia tekijöille. Monet ovat pitäneet videon viihdearvoa tärkeimpänä, sillä se on saanut ihmiset nauramaan monista eri syistä.