Norppalive on avattu! Pullervo-norppa paistattelee auringossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WWF-sivustolla julkaistu Norppalive-nettikameran lähetys on alkanut. Livekuvaa saimaannorpista esittävä sivusto on tullut muutaman vuoden aikana yhdeksi suomen suosituimmaksi lähetykseksi. Kamera seuraa norppien suosimaa kiveä, jolla hylkeet mielellään lepäilevät.

Tällä hetkellä kameralle poseeraa auringossa kylpevä Pullervo-saimaannorppa. Suomalaiset saimaannorpat norppien alalajeja, joita ei tavata muualla maailmassa kuin kotimaamme Saimaa-järvellä. Norpat voivat kasvaa lähes 1,5 metrin mittaisiksi ja 90 kilon painoisiksi nisäkkäiksi.

Saimaannorppa on erittäin uhanalainen. Saimaannorppa on nykyisin rauhoitettu, eikä niitä ole jäljellä kuin muutamia satoja yksilöitä. Norpan poikasia hukkuu vuosittain verkkoihin ja katiskoihin. Jos norppa häviää Saimaalta, häviää se samalla koko maailmasta, WWF muistuttaa.

Katso Norppaliveä tästä!