IL: Ruotsalaislehti oli ilkkumaisillaan Suomen viisutappiolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurissa mediatilaisuuksissa, kuten vaaleissa sekä laulu- ja urheilukilpailuissa lopputulos ratkeaa usein ääripäiden välillä yhdessä hetkessä. Silloin mediat valmistautuvat usein molempiin ääripäihin tekemällä jo ennakkoon jutut voitosta ja tappiosta. Niin kävi myös eilen Portugalissa, Iltalehti kertoo.

Splash

Lissabonissa kisailtiin eilen illalla paikasta Euroviisujen finaalissa, ja lähetyksen lopuksi katsojille lueteltiin jatkoon päässeet maat satunnaisessa järjestyksessä. Tilanne meni suomalaisittain hyvin jännittäväksi, sillä Suomi julistettiin finaaliin vasta toiseksi viimeisenä maana.

Aftonbladetin julkaisema otsikko

Ruotsalaisen Aftonbladetin toimittaja odotti tilanteessa jo kuumeisesti pääsevänsä julkaisemaan artikkelin, jonka otsikossa Suomen viisumenestys tyrmättiin fiaskoksi. Iltalehden mukaan muut toimittaja näkivät miten toimittajalla oli julkaisuvalmiina artikkeli otsikolla ”Finska fiaskot”.

Lopulta suomalaisten televisiokatsojien iloksi ja ruotsalaistoimittajan harmiksi juontaja mainitsi finalistien joukossa Suomen, joten Aftonbladetin toimittaja joutui vaihtamaan juttunsa toiseen. Euroviisujen finaali kisataan lauantai-iltana.