Kärsitkö puhelinriippuvuudesta? Näin helposti muutat iPhonen näytön tylsäksi

Digi · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä yrittää olla enemmän elämässään läsnä ja vähentää älypuhelimen ylenpalttista käyttöä. Sosiaalisessa mediassa on näkyvissä trendi, jossa ihmiset eivät enää päivitä kuulumisiaan tai kuviaan yhtä ahkerasti takavuosiin verrattuna. Etenkin nuoremmat käyttäjät suosivat yksityisempää yhteydenpitoa pikaviestinpalveluissa.

Mikäli haluaa vähentää iPhonen käyttämistä tehokkaasti, kannattaa ruudun värit muuttaa harmaasävyksi. Applen uusimman käyttöjärjestelmän sisältävän iPhonen voi muutta mustavalkoiseksi Asetukset -> Yleiset -> Käyttöapu -> Näytön mukautus -> Värisuodattimet -> Harmaasävy.

On väitetty, että harmaat ruudun sävyt eivät ole yhtä houkuttelevia tai koukuttavia kuin värikylläiset kuvat. Toisin sanoen ihminen tylsistyy helpommin mustavalkoista näyttöä räplätessään. Harmaasävyn saa muutettua takaisin värikkääksi kolmoispainamalla Koti-näppäintä, mikäli valitsee toiminnon asetuksista: Asetukset -> Yleiset -> Käyttöapu -> Käyttöapu-oikotie -> Värisuodattimet.