Ekologisella kuntosalilla käyttäjä tuottaa sähköä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuntosaliharrastuksessa on helppo kiinnittää huomiota ekologisuuteen käyttämällä omaa juomapulloa, kahvimukia, laudeliinaa ja hikipyyhettä kertakäyttöisten vaihtoehtojen sijaan. Mikäli haluaa mennä asiassa askeleen pidemmälle, kannattaa liittyä ekologisen kuntosalin asiakkaaksi.

Ekologisella kuntosalilla tuotetaan sähköä kuntoilulaitteiden avulla. Sähköä varaavat kuntopyörät, steppilaudat ja crosstrainerit ovat saapuneet myös Suomeen jokunen vuosi sitten. Ideana on, että asiakkaat tuottavat kuntoillessaan sähköä joko laitteen toimintaan tai kuntosalille yleensä.

Kalifornialainen ekologisen Sacramento Eco Fitness -kuntosalin perustanut Jose Avina kertoo, että hänen omistamansa liikuntakeskuksen sähkölaskut laskivat uusien energiaa hyödyntävien kuntoilulaitteiden ansiosta peräti 680 dollarista 30 dollariin kuukaudessa. Hänen unelmana on tuottaa kuntoilijoiden avulla sähköä kokonaisen kaupungin tarpeiden verran, Men’s Health raportoi.