Hurja näky! Airbusin matkustajakone nousi miltei pystysuoraan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airbus-lentokonevalmistajan A350 kykenee suorituksiin, jollaisia matkustajakoneilla nähdään harvemmin tehtävän. Taannoin Berliinissä järjestetyssä lentonäytöksessä hämmästystä herättäneessä stuntissa A350 ohjattiin ilmaan kentältä hurjalla tavalla.

Airbusin matkustajakone nousi yläilmoihin ILA Berlin -tapahtumassa miltei pystysuoraan. Matkustajia koneen sisällä ei tietenkään ollut. Konetta ei kuitenkaan oltu muokattu lentonäytöstä varten, vaan kyseessä oli normaali Airbusin lentokone matkustamossa sijaitsevine penkkeineen.

Koneen ohjaaminen ilmaan miltei pystysuorasti ei ole aivan yksinkertainen suoritus Airbus A350-900 -koneen valtavan koon ansiosta. Huikea lentostuntti ikuistettiin Youtubessa sittemmin levinneeksi videoksi.