Miehet vapautuivat vankilasta – istuivat syyttöminä 26 vuotta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalaiset VanDyke Perry ja Gregory Counts olivat parikymppisiä miehiä, kun he joutuivat kaltereiden taakse istumaan naisen kidnappaamisesta ja raiskauksesta. Nyt, 26 vuotta myöhemmin, raiskaustarinan kehittänyt nainen on tunnustanut valehdelleensa koko tapauksen.

Entinen narkomaani väitti vuonna 1991 poliiseille kolmen tummaihoisen miehen raiskanneen hänet Manhattanilla sijaitsevassa Central Parkissa. Hän kertoi miesten kidnapanneen hänet Queensin kaupunginosassa sijaitsevasta kodista. Totuus paljastui viime kuussa, kun naisesta löydetyn siemennesteen DNA-tulokseen löytyi vastaavuus FBI:n tietokannasta. Nainen tunnusti valehdelleensa koko tarinan ja suojeli lausunnolla silloista poikaystäväänsä.

Tarinan takia oikeus tuomitsi syyttömät miehet, VanDyke Perry ja Gregory Countsin vankeuteen heidän ollessa 21- ja 19-vuotiaita. Kolmatta miestä ei koskaan pidätetty – koska häntä ei ollut olemassakaan. Vankeudesta vapautetut miehet eivät ole vihaisia tai katkeria naiselle, koska haluavat nyt mielummin nauttia onnellisista hetkistä elämässään, New York Times raportoi.