R. Kellyn musiikki poistettiin Spotifyn soittolistoilta – syynä seksuaalinen ahdistelu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti R. Kellyn musiikkia ei enää kuulla Spotifyn valmiilla soittolistoilla. Päätöksen taustalla on Time-lehden mukaan suoratoistopalvelun uusi julkista vihasisältöä ja vihakäyttäytymistä koskeva linjaus.

R. Kellyn levyt ovat jatkossakin kuultavissa Spotifyssä. Ne kuitenkin poistetaan Spotifyn omista soittolistoista ja algoritmiin perustuvista suosituksista. Samalla tavoin kävi usean naisen pahoinpitelystä syytetylle, tänä kesänä Helsingin Weekend-festivaaleillakin esiintyvälle XXXTentacionille.

R. Kellyn kappaleiden sisältö ei sinänsä riko Spotifyn uutta linjausta, vaan yhtiön mukaan päätöksen taustalla on tähden ulkomusiikillinen käyttäytyminen. Poptähden nimi on tullut useita kertoja esille ahdistelusyytösten yhteydessä.

Hurjimpien viimeaikaisten väitteiden mukaan R. Kelly on pyörittänyt jopa omaa seksikulttia. Tähden väitettiin pitäneen useita nuoria naisia Chicagossa ja Atlantassa sijaitsevissa kodeissaan sekä manipuloineen ja kontrolloineen heidän elämäänsä.