Väriä vaihtava merenneitotee – kuin satumaailmasta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Merenneidot ovat vesistöissä elävää kansaa, joiden jalkojen tilalla on kalanpyrstö. Tunnetuin veden väestä kertova tarina lienee Pieni Merenneito -satu, josta on tehty myös suosittu Disney-animaatioelokuva vuonna 1990.

Merenneidot edustavat nykyajan tarunhohtoista satumaailmaa ihannoivaa kulttuuria, josta ei puutu sateenkaaren eri sävyjä tai kimallusta. Nyt lahjatavarakauppa Firebox on ottanut myyntiin Mermaid Tea -nimisen teen, joka vaihtaa väriä. Teen väri muuttuu sinisestä pinkiksi, kun kuppiin lisätään sitruunaa.

Merenneitotee maksaa 17 euroa. Tee on valmistettu sitruunaruohosta ja siniherneen kukinnoista. Mitä kauemmin teetä uuttaa, sitä voimakkaammat sen sävyt ovat. Merenneitoteen purkki on ilmatiivis, jotta tuote säilyy pidempään.

Firebox