Kaaso helvetistä? Näin saat sovun säilymään

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hääseurueeseen kuuluvat apukädet ja neuvonantajat, eli kaasot ja bestmanit, saattavat toisinaan aiheuttaa harmaita hiuksia hääparille. Kaasot voivat pahimmillaan käyttäytyä kuin painajaiselokuvien päähenkilöt, mutta muutamilla vinkeillä heidät on mahdollista palauttaa maan pinnalle.

Kaason tehtävänä on auttaa morsianta, eikä päättää asioita hänen puolestaan. Asian tähdentämiseksi kaasolle voi antaa tehtävälista, jossa on eriteltynä tarkasti häneltä odotettavat asiat. Tällöin kaason on vaikeampi hyppiä nenille järjestelyissä.

Osa hääparin avustajista välttelee tehtäviään tai tapaamisia. Tällöin on selvitettävä henkilön halukkuus olla ylipäätään kaasona ja tiedustella hänelle sopivia ajankohtia asioiden eteenpäin viemiseksi. Kaasot saattavat myös valittaa vääränlaisista mekoista tai kritisoida morsiusparin valintoja. Tällöin on tärkeää istua alas ja keskustella asiat aikuismaisesti selviksi. Kaasoksi yleensä valikoituu ystävä vuosien takaa, joten ystävyyttä ei kannata pilata hääjärjestelyiden takia.