Neljä naista paljasti uskottomuuden syyt: ”Tämän takia petimme!”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Miehiä usein parjataan uskottomuudesta, mutta todellisuudessa naiset pettävät puolisoitaan lähes yhtä paljon. Neitokaiset eivät kuitenkaan paljasta uskottomuuttaan yhtä herkästi kuin miehet, ja pettämisen syyt ovat usein tunnelähtöisiä.

Miehet pettävät naisiaan yhtä paljon kuin ennenkin. Naisten uskottomuus on tilastojen mukaan lisääntynyt 90-luvulta 40 prosenttia. Naiset ovat ottaneet onnellisuutensa omiin käsiin, eivätkä he kadu syrjähyppyjään kovinkaan usein.

Neljä naista on tunnustanut PureWow-julkaisulle uskottomuutensa syyt. Ensimmäinen nainen kertoo olleensa yksinäinen parisuhteessaan. Hän ei ollut onnellinen ja kaipasi huomiota osakseen. Hän ei ollut vihainen, vaan surullinen ja yksinäinen. Lopulta syrjähyppy antoi hänelle voimaa jättää huono parisuhde taakse ja siirtyä eteenpäin elämässä. Hän uskoo, että on mielummin yksin onnellinen kuin onneton parisuhteessa.

Samoilla linjoilla on toinen uskottomuuteen sortunut nainen, joka kertoo olleensa itsestäänselvyys miehellen. Hän ei kuitenkaan tuntenut oloaan rakastetuksi, eikä hänen poikaystävänsä saanut naisen oloa haluttavaksi. Syrjähyppy kuitenkin opetti naiselle rakastamaan itse itseään. Kolmas nainen puolestaan kertoo pettäneensä tylsää ja kilttiä poikaystävää huonosti käyttäytyneen renttuexän kanssa. Miksi? Koska vaara ja jännitys kiehtoivat siihen aikaan enemmän.

Naiset hakevat syrjähyppyjen avulla huomiota, arvostusta, läsnäoloa ja huolehtimista, jota he eivät välttämättä saa kotona tai parisuhteestaan. Neljäs neitokainen paljastaa, että syrjähyppy johtui yksinomaan huomionkipeydestä. Hän myöntää, että salarakastaja sai hänet muuttumaan itsenäisemmäksi. Nainen on ymmärtänyt, että tärkeintä on rakastaa itseään, jotta voi rakastaa myös muita. Hän oppi rakastamaan paremmin myös poikaystäväänsä syrjähypyn hypyn jälkeen.