Oletko ihastunut ystävääsi? Näin kerrot sen hänelle hienovaraisesti

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhdeasiantuntijat ovat monesti painottaneet, että yksi parhaimman parisuhteen resepteistä on ystävyys. Mikäli kumppanukset pystyvät olemaan toisilleen myös parhaita kavereita, onnistuu parisuhde todennäköisesti paremmin.

Nyt parisuhdevalmentaja Sam Owen on antanut Femail Firstille seitsemän vinkkiä, joiden avulla kaverille voi kertoa romanttisista tunteista hienovaraisesti. Ensin kiinnostumisesta voi vihjailla ilman sanoja, kuten muodostaa toistuvasti kontaktia hänen silmiinsä. Silmät kertovat paljon, onko tunteisiin vastakaikua.

Huumorin ja roolien vaihtamisen avulla voi saada jään murrettua tyyliin: ”Okei, lähden kanssasi treffeille! Minne haluaisit mennä?” Kannattaa kuitenkin olla rohkea ja kehua kaveria erityiseksi. Liikaa ei saa kehua tai mielikuva muuttaa lipeväksi. Kun ystävän kanssa keskustelee avoimesti parisuhteista ja siihen liittyvistä asioista, on aiheesta myös helpompi jutella myöhemmin.

Ystävälle kannattaa myös vinkata, miksi olisi itse paras mahdollinen kumppani hänelle. Kun ihastuksensa eteen näkee vaivaa, saattavat romanttiset tunteet syttyä myös ystävän sydämessä. Viritä kohtaaminen aavistuksen verran romanttisempaan suuntaan ja mene lähemmäs kontaktia ottaen. Liehittely saattaa kuitenkin vaatia aikaa, koska kaikki eivät halua pilata ystävyyttä parisuhteella.