Jasper Pääkkösen Hollywood-elokuvaa ylistetään maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka suomalainen näyttelijä Jasper Pääkkönen edusti upeasti Cannesin elokuvajuhlilla yhdessä supertähtien kanssa. Hän näyttelee yhtä pääosaa Spike Leen ohjaamassa suuren budjetin BlacKkKlansman-elokuvassa, joka niittää parhaillaan menestystä.

Kuva: Blackkklansman-elokuvan traileri

Kriitikot ja elokuvalehdet ympäri maailmaa ovat kehuneet BlacKkKlansman-elokuvaa ja useat ovat maininneet erityisesti Jasper Pääkkösen, jota ei kriitikoiden mukaan uskoisi elokuvassa suomalaiseksi. Nyt myös elokuva-alan arvostetuin lehti Variety on liittynyt kehujien joukkoon. Lehden mukaan esimerkiksi IndieWiren Eric Kohn ja AP-uutistoimiston Jack Coyle ovat ehtineet ylistää elokuvaa.

– Kriitikot ovat julistaneet BlacKkKlansmanin Spike Leen uran parhaaksi elokuvaksi vuosiin, Variety kirjoittaa.

Elokuvaohjaaja Spike Lee sai ensi-iltanäytöksen jälkeen seisomaan nousseelta yleisöltä peräti kuuden minuutin aplodit. Häntä veikataan Cannesin elokuvajuhlien parhaan ohjaajan palkinnon saajaksi. Voittajan valitsevat Cate Blanchett, Ava DuVernay ja Kristen Stewart. Vaikka elokuva perustuu vuoden 1979 tapahtumiin, on ohjaaja liittänyt siihen lukuisi viittauksia nykyiseen presidentti Donald Trumpiin.

Elokuva saa virallisen ensi-iltansa Yhdysvalloissa 10. elokuuta 2018.

Splash
Splash