Pihamaalta löytyi aarre – mullan sisältä pilkotti outo laatikko

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maahan piilotetut aarteet ovat tulleet monille tutuksi lähinnä merirosvosaduista, mutta erään pariskunnan tapauksessa totuus oli tarua ihmeellisempää. Kotipihaansa uuteen uskoon laittanut aviopari teki pihamaaltaan hämmästyttävän löydön.

Matthew ja Maria Emanuel olivat löytäneet pihamaastaan osittain törröttävän laatikon vuosia sitten, luullen sitä sähkölaatikoksi. Vasta valmistautuessaan kaatamaan pihamaansa puita he kaivoivat laatikon kokonaan esiin. Laatikko paljastui lopulta kassakaapiksi.

Kassakaapin sisällä oli maatuneita selteleitä, koruja, timantteja ja muita arvoesineitä. Kassakaapissa oli myös Emanueleiden naapurin osoitteen sisältänyt paperi. Kävi ilmi, että naapurit olivat joutuneet ryöstön kohteeksi seitsemän vuotta sitten. Emanuelit palauttivat kaapin 52.000 dollarin arvoisine sisältöineen sen oikealle omistajalle.

– Jotkut ihmettelivät, miksi palautimme kassakaapin. Meille ei ollut kysymystäkään siitä, ettemmekö olisi palauttanut sitä. Se ei ollut meidän, Maria Emanuel kuvaili CBS-uuttisivustolle.