Työmatkat houkuttelevat pettämään – näin moni nauttii salaseurasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

The Philanderig Business Globe Trotter on selvittänyt, kuinka paljon työmatkoilla petetään kotona olevaa kumppania. Tulosten perusteella töiden takia matkustavista naisista syrjähyppyyn ajautuu 67 prosenttia, kun miehistä saman tunnustaa 51 prosenttia. Työmatkojen seksiseikkailut pysyvät usein salassa.

Elämäntapavalmentaja Michelle Zelli kertoo Femail Firstille, että työmatkoilla petetään lähinnä siksi, että uusi ympäristö ja normiarjesta poikkeava aikataulu antavat uskottomuudelle mahdollisuuden. Työmatkoilla on yleensä myös vapaa-aikaa, jolloin on mahdollista tehdä tuttavuutta vieraisiin ihmisiin. Samalla saatetaan nauttia alkoholia ja yksi asia johtaa toiseen.

Työmatkoilla on myös helppo unohtaa kotona odottavat velvollisuudet. Hotelleissa voi löytää samankaltaisia matkustajia tai vastaavasti turvautua maksullisiin palveluihin seksiseuraa saadakseen. Lisäksi kielletty hedelmä voi tuntua kiehtovalta, eikä satunnaisen seksiseuralaisen tarvitse tietää liikematkalaisesta mitään tai kuulla pihahdustakaan jälkikäteen. Työmatkapettäjillä voi olla kotona onnellinen parisuhde, mutta tilaisuus tekee vaarin.