Youtube haastaa Spotifyn! Perustaa oman musiikkipalvelun

Digi · Tim Isokivi

Youtube pyrkii pääsemään samoille apajille Spotifyn ja Apple Musicin kaltaisten palveluiden kanssa. Google on ilmoittanut aloittavansa Youtuben oman musiikin suoratoistoon keskittyvän Youtube Musicin.

Spotifyn tavoin Youtube Music tarjoaa sekä maksuttoman että maksullisen palvelun. Maksuttomassa versiossa käyttäjä joutuu kuuntelemaan mainoksia, kun taas maksullinen versio kustantaa 9.99 dollaria kuukaudessa.

Youtube Musicin myyntivaltiksi kuvaillaan Googlen käyttäjistä keräämiä tietoja. Google Assistentin avulla sovellus pystyy antamaan tarkempia suosituksia kuuntelutottumusten, sijainnin ja esimerkiksi kellonajan perusteella. Palvelu tulee myös sisältämään musiikkivideoita pelkkien kappaleiden ohella.

Musiikkijulkaisu Pitchforkin mukaan suoratoistopalvelu aloittaa toimintansa Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Meksikossa ja Etelä-Koreassa 22. toukokuuta. Se tulee laajentamaan myöhemmin 14 muuhun valtioon.