Kauneushoitoloiden uusi trendi: Vinoterapia hyödyntää viinin antioksidantit

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Viiniterapia kuulostaa ihmisten suorittamalta maailmanparannusillalta, jossa keskustellaan ja siemaillaan viiniä. Vinotherapy on kuitenkin kauneusalalla nouseva trendi, jossa hyödynnetään viinin raaka-aineita hyvinvoinnissa.

Spa-osastot, kylpylät ja kauneushoitolat ovat aloittaneet vinoterapioiden tarjoamisen asiakkailleen. Ideana on saavuttaa terveys- ja kauneushyötyjä viinirypäleiden, niiden siemenien ja oksien avulla. Kauneushoidoissa hyödynnetään viininvalmistuksessa ylijääneitä osia, joten siksi hoitomuoto sopii esimerkiksi viinitilojen palveluvalikoimaan.

Vinoterapiassa hyödynnetään viinien raaka-aineissa olevia hivenaineita ja vitamiineja. Viinikylvyt, ihokuorinnat ja hieronnat ovat olennainen osa trendiä. Viinikylpyjä ei kannata kokeilla kotona, sillä alkoholi kuivattaa ihoa. Vinoterapian tuotteet poikkeavat Alkon valikoimista.