Seitsemän vuoden kriisi puppua – parisuhdeongelmat alkavat paljon aiemmin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhteen vaikeinta aikaa kutsutaan usein seitsemän vuoden kriisiksi. Tuore kysely kuitenkin osoittaa, että hankalat ajat alkavat keskimäärin viiden vuoden ja kahden kuukauden yhdessäolon jälkeen. Kipinä on mahdollista palauttaa suhteeseen.

Siinä vaiheessa, kun kumppanukset eivät enää pidä toisiaan kädestä, nukkuvat eri huoneissa, eivätkä harrasta seksiä, voi parisuhteen sanoa olevan kriisissä. Yleensä syynä on se, että osapuolet ottavat toisensa itsestäänselvyytenä. Bryant & May -tulitikkuvalmistajan mukaan parisuhdetta voi parantaa yksinkertaisesti kynttiläillallinen kerrallaan.

Jokainen suhde vaatii töitä onnistuakseen ja ollakseen onnellinen. Suhteen kipinä voi sammua liiallisen työnteon ja arkirutiinien takia. Myös kumppaniin kyllästyminen ja tunteiden hiipuminen voi merkitä ongelmia parisuhteelle. Kyselyyn vastasi 2.000 brittiä, joista 80 prosenttia uskoi, että parisuhdetta voi parantaa paremmaksi, mikäli sen eteen näkee vaivaa, Independent uutisoi.