Suomen passi on maailman kolmanneksi paras – tässä meitä paremmat maat!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen passi on tunnetusti maailman kärkiluokkaa siinä miten moneen maahan sillä pääsee ilman viisumia. Nyt brittiläinen konsulttiyhtiö Henley & Partners on jälleen selvittänyt maailman maiden passien paremmuuden, ja tuoreimpien tietojen mukaan Suomi jatkaa jaetulla neljännellä sijalla.

Suomen passilla pääsee selvityksen mukaan 187 eri maahan, mutta kolmen maan passeilla pääsee vieläkin useampaan. Ykkösenä listalla on Japani, jonka passilla ovet aukeavat 189 maahan. Toiselle sijalle putosi peräti viisi vuotta listaykkösenä komeillut Saksa, jonka passilla pääsee nykyisin 188 maahan. Sen kanssa jaetulla kakkossijalla on Singapore.

Suomen kanssa jaetulla neljännellä sijalla ovat Ranska, Italia, Ruotsi, Espanja ja Etelä-Korea, joiden kaikkien passeilla pääsee 187 eri maahan ilman viisumia. Suomen ja kumppaneiden jälkeen listalla seuraavat 186 maalla Norja, Britannia, Itävalta, Luxemburg, Hollanti, Portugali ja Yhdysvallat. 185 maahan pääsee Tanskan, Belgian, Sveitsin, Irlannin ja Kanadan passeilla.

Listan perää pitävät Afganistan ja Irak, joiden passeilla pääsee ilman viisumia vain 30 eri maahan.