Yanny vai Laurel -pulma ratkesi – näin sen tekijä todella sanoi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa on noin viikon ajan levinnyt ääniaisteja hämäävä videoleike. Ihmiset ihmettelevät robottiääntä, joka vaikuttaa samaan aikaan lausuvan kaksi aivan erilaista nimeä. Eri ihmiset kuulevat äänitteen merkittävästi toisistaan poiketen.

Äänitteellä kuullaan ääni, joka sanoo joko Yanny tai Laurel. Toiset kuulevat Yanny ja toiset Laurel. Osa kuulee äänileikkeessä ensin toisen nimen, mutta toisella kuuntelukerralla toisen.

Aiemmin professori Brad Storyn kerrottiin luoneen nauhoitteen tietäen, että se tulee jakamaan ihmisten mielipiteet kahtia. Hän kertoi nauhoittaneensa äänitteelle sanan Laurel. Nyt Mirror-lehti kuitenkin uutisoi, että alkuperäinen äänite olisi ollut sittenkin laulaja Jay Aubrey Jonesin tekemä. Hänen kerrotaan paljastaneen, että äänitteellä lausuntaan Laurel. Kaiken lisäksi äänitteen kerrotaan olevan jo 11 vuotta vanha.