Kalaa syövillä pariskunnilla enemmän seksiä – saavat myös helpommin lapsia

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että alkoholin käytön vähentäminen ja päivittäinen 81 milligramman annos aspiriinia edesauttavat raskaaksi tulemista. Mikäli lapsen saaminen on toiveena, kannattaa huomio keskittää myös omaan ruokavalioon.

Daily Mail -sivusto kertoo Harvardin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan mereneläviä syövät pariskunnat olivat hedelmällisempiä. Tutkimukseen valittiin mukaan 500 pariskuntaa, jotka yrittivät saada lasta. Heidän taivaltaan seurattiin vuoden ajan.

Pariskuntien tuli merkitä kalenteriin ajat, jolloin he harrastivat seksiä ja päivät, jolloin he söivät kalaruokia. Vuoden jälkeen huomattiin, että enemmän kalaruokia syövät pariskunnat tulivat lyhyemmän ajan sisällä raskaaksi.

Kalaruoat nostivat ihmisten sukupuoliviettiä, minkä vuoksi seksiä oli useammin. Tämän lisäksi kalaruoat paransivat myös naisten hedelmällisyyttä ja miesten siemennesteen laatua, mikä nosti raskauden mahdollisuutta. Kalaruokia kaksi kertaa viikossa nauttineista pariskunnista 92 prosenttia oli tullut raskaaksi kuluneen vuoden aikana. Kalaa harvemmin syövillä pariskunnilla raskauden mahdollisuus kuluneen vuoden aikana oli 13 prosenttia pienempi.