Lallintalon legendaarinen keikkapaikka tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Köyliön Lallintalo muistetaan yhtenä maamme perinteisimmistä huvikeskuksista. Lallintalon, eli Lalliksen, suosio oli huipussaan 1980-luvulla. Perjantai-iltaisin järjestettiin aikuiselle yleisölle tarkoitetut tanssit ja lauantaisin nuorisotilaisuuksia, joissa esiintyivät aikakauden nimekkäimmät pop- ja rock-artistit.

Köyliön Lallintalo

Tilaisuuksiin tuli kävijöitä jopa satojen kilometrien päästä Pohjanmaata ja pääkaupunkiseutua myöten. 1990-luvun puolivälissä Lallintalon yleisömäärät alkoivat vähenemään ja toiminta hiipumaan. 2000-luvulla huvitilaisuuksia järjestettiin enää vain satunnaisesti, viimeisimmät vuonna 2012. Nyt Lallis on kuitenkin tekemässä näyttävään paluun.

– Ajatus Lallintalon toiminnan aktivoimisesta on kytenyt päässäni jo jonkun aikaa. Niinpä tein täällä Säkylässä, Köyliössä ja lähiseudulla varovaista tunnustelua Lalliksen huvitoiminnan henkiin herättämisestä osin henkilökohtaisesti ihmisiä jututtamalla ja osin somessa paljastamatta kuitenkaan perimmäisiä suunnitelmiani, Tomi Virén kertoo.

Lokakuussa elvytettävä Lallintalo marssittaa tulevana syksynä legendaariselle esiintymislavalle joukon kotimaan kärkinimiä. Esiintymässä ovat muun muassa Popeda, Kotiteollisuus, Dingo, Neljä Ruusua, Juha Tapio ja Anna Puu.

– Lallis herättää niin paljon hienoja muistoja ja hyvää fiilistä ihmisten keskuudessa, että nyt on aika herättää paikka jälleen henkiin ihan niin kuin palautteissa toivottiin. Lallintalon historia koskettaa todella massiivista ihmisjoukkoa, sillä huvitoimintaa, tanssien ja konserttien järjestämistä pidettiin aktiivisesti yllä monet vuosikymmenet.