Älä stressaa liikaa – näillä vinkeillä saat rauhoitettua elämääsi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ruuhkavuosissa elävät ihmiset saattavat toivoa ainoastaan yhtä vapaapäivää, jolloin heidän ei tarvitsisi tehdä muuta kuin levätä vailla suunnitelmia. Silloin, kun laskut ja tekemättömät työt ahdistavat, kannattaa tehdä elämään muutama parannus tai muutos.

Kalenteria on järkevää karsia turhista menoista löysemmäksi. Kannattaa esimerkiksi pohtia, onko oman hyvinvoinnin kannalta tärkeämpää mennä edustamaan naapurin kissanristijäisiin vai nukkua kerrankin pitkät yöunet? Laskut kannattaa panna suoravelotukseen tai tilata vähintään sähköisenä versiona, jotta niitä ei tarvitse erikseen naputella nettipankkiin.

Toisinaan on hyvä opetella kieltäytymään myös kunniatehtävistä, mikäli oma aikataulu pursuaa jo muutenkin kalenterista ulos. Delegoimista voi hyödyntää esimerkiksi juoksevien asioiden hoitamisessa, jos osaa pyytää ystäviä tai sukulaisia auttamaan kodin, lasten ja eläintenhoidossa, kun oma osuus tuntuu liian kuormittavalta.

Omaa hyvinvointia saa parannettua yksinkertaisilla kauneus- ja rentoutustoimilla. Mikäli kodissa on jokin tekemätön työ, kuten uunin peseminen, kannattaa triggeröidä itsensä raivon tilaan ja suorittaa tehokas kiukkusiivous. On hyvä myös muistaa, että kaikkiin sähköposteihin ja viesteihin ei ole tarvetta vastata heti, vaan odottaa virka-aikaa niiden käsittelemiseksi.

Kun elämä tuntuu ylitsepääsemättömältä, kannattaa aivojen hyvänolonkeskusta palkita tekemällä pieniä asioita yksi kerrallaan. Toisinaan on myös hyvä olla ajattelematta asioita, joista koituu enemmän harmia kuin mielihyvää. Jättää yksinkertaisesti välittämättä. Jos haluaa parantaa elämää kertaheitolla, voi sosiaalisen median käyttöä rajoittaa ja poistaa kaikki ahditusta tuottavat henkilöt omilta listoilta täydellisine elämineen.

Lähde: PureWow