Moby yritti useasti itsemurhaa – päihteettömyys pelasti elämän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Musiikillisella saralla hiljaiseloa viettänyt elektronista tanssimusiikkia tekevä Moby on tullut tunnetuksi myös valokuvaajana sekä eläinten puolustajana ja vegetaristina. Hänen vuonna 1999 ilmestynyt Play-albumi oli aikansa sensaatio, joka myi kymmenen miljoonaa kappaletta.

Mobyn Play-levyn jokainen kappale on soinut joko mainoksissa, elokuvissa tai televisio-ohjelmissa, mutta suosio aiheutti supertähdelle enemmän masennusta ja ahdistusta kuin riemukasta onnea. Mies on kertonut, että rankan juhlimisen seurauksena hän suunnitteli jopa itsemurhaa. Hänen mukaansa kuuluisuus ja rikkaudet lisäsivät alkoholin ja huumeiden käyttöä, mikä puolestaan johti pahoinvointiin.

– Olin MTV Awardseissa Barcelonassa vuonna 2002. Yövyin todella tasokkaassa hotellissa ja olin juuri voittanut palkinnon. Olin kuitenkin niin ahdistunut ja masentuntut, että ainoa asia mitä halusin tehdä, oli hypätä ikkunasta ulos. Ikkuna ei auennut tarpeeksi, 52-vuotias Moby kertoo Telegraphille.

Moby yritti myöhemmin toista itsemurhaa kietomalla roskapussin päänsä ympärille. Pussi kuitenkin haisi niin pahalle, ettei mies halunnut päättää päiviään sen ollessa hänen viimeinen aistimuksensa. Mies päätti muuttaa elämänsä suunnan ja raitistui kymmenen vuotta sitten. Hänen elämänsä muuttui paremmaksi.

I love my job.

A post shared by moby xⓋx (@moby) on