Suomen suurin luksusautokauppa vaihtaa johtoaan

Autot · Stara.fi

Suomen suurin luksusautoihin keskittyvä autokauppa Luxury Collection Automobiles päivittää omistustaan ja johtoaan, kun perustaja ja toimitusjohtaja Jukka Sinisalo on myynyt osuutensa yrityksestä. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Miika Toivonen.

– Kymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon. On uskomatonta ajatella mihin alun perin harrastuksesta ja intohimosta kimmonnut idea on tuonut, mutta aikansa kutakin, nyt on tullut aika kääntää uusi sivu elämässä ja mennä kohti uusia haasteita, Jukka Sinisalo kertoo.

Kuva: Splash

Autoalan yrittäjäksi Sinisalo lähti vuonna 2009 vaimonsa kannustamana. Alan ulkopuolelta tulevana hän katsoi asioita uudesta ja raikkaasta näkökulmasta sekä uudisti ja rikkoi alan konventioita. Sinisalo jatkaa muun muassa 2010 perustetussa kiinteistöalan sijoitusyhtiö Tower Property Advisors Oy:n parissa.

Sinisalon kumppaniksi tuli vuonna 2011 Miika Toivonen, joka oli myynyt osuutensa perustamastaan Tampereen AutoCenter Oy:stä. Uusi konsepti Auto-Outlet tuli tunnetuksi joustavana ja uudenlaisena autokauppana, jossa edelläkävijyys näkyi asiakaspalvelussa ja tuotteissa. Perinteisiä toimintamalleja rikkomalla yhtiö kasvoi nopeasti. Se esimerkiksi toi ensimmäisenä Tesla-autoja Suomeen ja oli mukana kehittämässä niin sähköautoihin liittyvää verotusta ja sähkölatausverkkoa.

Yhtiö muutti nimensä Luxury Collection Automobiles -nimiseksi kaksi vuotta sitten, ja samalla muuttuivat strategia, ilme, toimintamalli, palvelut ja tuotteet. Yhtiö osti viime vuonna Team F40 yhtiön erikoisautoihin keskittyneen liiketoiminnan, jonka yhteydessä kolmanneksi osakkaaksi tuli Ferrari-asiantuntija Esa Schroderus. Luxury Collection rakensi Lempäälään Ideaparkin viereen täyden palvelun autotalon, joka tavoittaa keskeisellä sijainnillaan asiakkaat ympäri Suomen.

Tänään Luxury Collection Automobiles on Suomen suurin super- ja luksusautojen kauppa. Yhtiön budjetoitu liikevaihto vuodelle 2018 on 40 miljoonaa euroa.