Varo tätä sähköpostia – huijarit urkkivat pankkitietoja

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaisen verkkopankkia käyttävän tulisi tietää, ettei pankki koskaan pyydä pankkitunnuksia sähköpostissa eikä myöskään pyydä käyttäjiä päivittämään tietojaan sähköpostin välityksellä. Siitä huolimatta vuosittain suuri joukko suomalaisia lankeaa tällaisiin huijauksiin. Niistä tuorein leviää parhaillaan nopeasti.

Kuva: Stara

Tällä kertaa huijarit kalastelevat sähköpostitse S-Pankin asiakkaiden pankkitunnuksia voidakseen niiden avulla tyhjentää pankkitilit omille tileilleen. Perusteena pankkitietojen antamiselle käytetään tällä kertaa järjestelmäpäivitystä ja rahanpesulakia.

– Arvoisa asiakas, S-Pankki päivityksissä järjestelmäpäivitysten vuoksi verkkopalvelujen käyttäjien on hyväksyttävä järjestelmäpäivitys ja päivittää tiedot ajantasalle, viestissä kerrotaan.

Viestissä uhataan rajoittaa maksukorttien ja verkkopankin käyttämistä, ellei käyttäjä päivitä tietojaan viestissä olevan linkin kautta. Linkki ei kuitenkaan osoita S-Pankin verkkopalveluun, vaan aivan toiselle huijarien ylläpitämälle verkkosivustolle. Tässä huijauksessa käytettävä osoite ohjaa osoitteeseen ”form.jotform.me”, joka ei liity mitenkään pankin toimintaan.

Tällaiset viestit tulee tuhota välittömästi klikkaamatta linkkiä.