Onko hääkakun pakko olla ällömakea? Tässä vaihtoehdot suolaisista herkuista pitäville

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaishäissä on perinteisesti tarjolla mansikkakermakakkua. Hääkakku on oleellinen osa juhlintaa, mutta osa pareista haluaa korvata makean leivonnaisen suolaisella vaihtoehdolla.

Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi pitsatorni, jossa hääkakun sijaan tarjoillaan monessa kerroksessa olevia pitsoja? Yhtä suuren suosion voi saavuttaa juustoista koottu kakku, kuten myös sushikakku, jossa on ladottu makirullia ja nigireitä päällekkäin.

Makeat muffinssikakut voi korvata suolaisessa vaihtoehdossa pienillä piirakoilla tai lasagnenyyteillä. Kakun sijaan voi koota myös tornimaisen lajitelman pieniä naposteltavia ja coctail-herkkuja. Kerroimme äskettäin toisesta suolaisten herkkujen trendistä, jossa suuren suosion viime vuosien aikana saavuttanut karkkibuffetti on korvattu suolaisia naposteltavia tarjoilevalla buffetilla.

Sushi cake Do you like? 😋👌🏻 #sushi #sushicake #healthyfood #seafood

A post shared by Health & Beauty (@health777sport) on