Onko sinulla anoppi helvetistä? Älä anna hänen pilata parisuhdetta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uuden elämänkumppanin myötä joutuu omaksumaan myös hänen ystävänsä ja sukulaisensa. Toisinaan puolisot eivät tule toimeen kumppaninsa lähipiiriin kuuluvan henkilön kanssa. Etenkin miniän ja anopin välille saattaa tulla herkästi sanomista.

Kumppanin vanhempiin pyritään yleensä tekemään miellyttävä vaikutus panostamalla jo ensimmäisessä tapaamisessa pukeutumiseen, käyttäytymiseen ja asenteeseen. Vanhemmille tarkoitettu nettisivusto NetMums on selvittänyt, että neljäsosa naisista ei tule toimeen puolison anopin kanssa. Yleisin syy on anopin kontrolloiva luonne.

Suhde-ekspertti Ben Ewards muistuttaa Femail Firstissä, että hankala anoppi käyttäytyy yleensä ikävästi omien ongelmiensa vuoksi. Hän saattaa olla tyytymätön omaan suhteeseen jälkikasvunsa tai oman kumppaninsa kanssa. Toisten onnellisuuden näkeminen voi aiheuttaa kateutta. Toisaalta kannattaa muistaa, että muiden mielipahan takia ei ole järkevää pilata omaa onnea.

Asiasta kannattaa aina keskustella oman kumppanin kanssa, ettei anopista tulee suurempaa ongelmaa parisuhteeseen. Puolison on hyvä tietää vanhempiensa aiheuttaman käytöksen tuottama mielipaha, jolloin asian voi nostaa seuraavan kerran kauniisti esille heitä tavatessaan.

Hankalien sukulaisten kanssa kannattaa olla varovainen, koska he todennäköisesti kulkevat kaikesta huolimatta elämässä mukana. Heille on helppo tehdä alusta asti selväksi, että ikävä käytös ei johda mihinkään, eikä kenenkään tarvitse sellaista edes sietää. Tällaisia ihmisiä on mahdotonta miellyttää, mutta asian kanssa voi oppia elämään. Ei kannata turhautua asiasta, jolle ei voi mitään. Sekin energia on hyvä käyttää omaan parisuhteeseen ja sen onnen vahvistamiseen.