Video aiheuttaa someraivoa – tankkiauto tyhjensi lastinsa Kokemäenjokeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten ympäristötietoisuus on yleisesti ottaen hyvällä tasolla, mutta ylilyöntejä sattuu siitä huolimatta ajoittain. Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää video, joka on saanut monet huolestumaan, vaikka tiedossa ei ole varmuudella mitä videolla tapahtuu.

Videolla nähdään tankkiauto, joka tyhjentää lastiaan Kokemäenjokeen Harjavallan voimalaitoksen alapuolella. Lastin sisältö ei välttämättä ole luonnolle vaarallista ainesta, mutta siitä huolimatta video on saanut aikaan ihmetystä.

– Ei hyvää päivää. Tällä tavalla pidetään huolta muutenkin kokoajan katastroofista katastroofiin kulkevasta kokemäenjoesta. Kyseessä on ilmeisesti joku putkistojen ruostepesusta tullut jäte joka näin kivasti puhdistetaan ja hävitetään tuohon Suomen kiistattomasti parhaaseen suurtaimenjokeen, videon Facebookissa julkaissut Teemu Kauppi kommentoi.

– Olisi kiva tietää myös mitä aineita päästö sisältää? Ai niin hyvä muistuttaa tässä välissä että meritaimen on äärimmäisen uhanalainen kalalaji. Voimalaitoksen yläpuolella on käynnissä miljoonia maksava puhdistusoperaatio jossa koitetaan pelastaa jokea ja sen rantoja alkutalvella tapahtuneen öljykatastroofin jäliltä, Kauppi lisää.

Kuvauspaikasta vain sadan metrin päässä on kalastusmatkailuun käytettävä Lammaistenlahti ja lasten uimaranta. Mikäli tankkiauto tyhjentää jokeen esimerkiksi hiekkaa, ei toiminta ole välttämättä laitonta tai edes kiellettyä.