Pohjanmaan poliisi twiittaa hälytystehtäviä livenä: ”Mopolijat polttavat kumia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä viikonloppuna tuhannet koululaiset ympäri maata juhlivat kesäloman alkamista. Perinteisesti koulujen loppumista on juhlittu päihteiden merkeissä. Poliisin mukaan viikonloppu on edelleen yksi vuoden vilkkaimmista. Aiemmin tänään kerroimme kuinka poliisi varoitti koululaisia illan vaaroista.

Pohjanmaan poliisilaitos on käynnistänyt 12 tunnin Twitter-maratonin, jossa hälytystehtävistä kerrotaan reaaliajassa sosiaalisessa mediassa. Tähän mennessä tehtävät ovat sisältäneet muun muassa kotiväkivaltaa, rattijuoppoja sekä alaikäisille välitettyä alkoholia. Vaasan torilla on parhaillaan käynnissä YleX-kanavan konsertti, josta on esimerkiksi noudettu päihtyneitä.

Poliisi korostaa, että päihtyneellä on aina suurempi riski joutua rikoksen tai onnettomuuden uhriksi. Poliisi suosittelee, että nuoret jättäisivät päättäjäisiltana mopot ja skootterit kotiin, etteivät ne joutuisi ilkivallan kohteeksi tai houkuttelisi ajamaan päihtyneenä.