Vin Diesel keskeytti opinnot 30 vuotta sitten – nimettiin nyt kunniatohtoriksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toimintaelokuvatähti Vin Diesel on saanut kunniatohtorin tutkinnon newyorkilaisesta Hunter Collegesta. Mies jätti opintonsa kesken 30 vuotta sitten muutettuaan Hollywoodin näyttelijäunelmien perässä. Hän ehti opiskella opinahjossa kolmen vuoden ajan.

50-vuotias Vin Diesel on nykyisin filosofian tohtori. Oikealta nimeltään oleva Mark Sinlair Vincent on syntynyt aikoinaan Kaliforniassa, mutta kasvanut myöhemmin New York Cityssa. Opiskeluaikoinaan 80-luvulla hän kävi collegea Brooklynissa asuessaan, Page Six uutisoi.

Vin Diesel teki läpimurron vuonna 1998 Steven Spielbergin palkattua hänet Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvaan. Kunniatohtoriksi vihkiminen on yleensä korkein huomionosoitus, mitä yliopisto voi ihmiselle antaa. Vin Diesel oli viime vuoden elokuvillaan eniten rahaa tuottanut näyttelijä.