Kaverukset kuulivat biologisen ikänsä – tyrmistyivät kehonsa iästä

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ikä on asia, mikä jokaisella ihmisellä on ja mitä kaikille kertyy vuosi vuodelta lisää. Siloposkisista ja hyväkuntoisista ihmisistä voidaan sanoa, että he ovat ikääntyneet hyvin tai pysyneet nuoren näköisinä. Hyvin ikääntymisessä on kyse omasta biologisesta ikääntymisestä.

Jokainen ihminen ikääntyy biologisesti omaa tahtiaan eikä biologisella ikääntymisellä ole mitään tekemistä kalenterivuosien kanssa. Nyt videolla nähdään millaiset tulokset 30-vuotias Curly ja 27-vuotias Kelsey saavat testissä, jossa selvitetään miten vanhat heidän kehonsa ovat solutasolla.

Lääkäri Andre Berger kertoi, että kehon ikääntymiseen vaikuttavat ravinto, liikunta, stressi ja uni. Curly ja Kelsey joutuivat odottamaan kaksi kuukautta verikokeiden tuloksia ennen kuin he saivat tietää kehojensa iät.

Curly on ollut viimeiset kolme vuotta raittiina ja liikkunut säännöllisesti, mikä lääkärin mukaan vaikutti tuloksiin heti. Curlyn biologinen ikä oli 30,6 vuotta, joka oli hyvin lähellä hänen oikeaa ikäänsä. Kelsey sen sijaan juhlii edelleen viikottain, syö huonosti ja juo alkoholia, jotka näkyivät myös hänen kehonsa iässä. 27-vuotiaalla Kelseyllä oli testien mukaan yli 38-vuotiaan keho.