Asiakkaat valittivat liian pieniä vaatteita – H&M muutti kokotaulukkoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

H&M-vaateliikeketju on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen julkkisten kanssa. Brändi on tukenut julkisesti eri seksualisuutta ja ihonväriä edustavia ihmisiä ja ryhmiä ja ollut kaikenlaista syrjimistä vastaan. Nyt H&M-vaateliikkeitä on kuitenkin kritisoitu Iso-Britanniassa liian pienistä vaatekokotaulukoista, minkä vuoksi he ovat nyt suostuneet muuttamaan kokoluokituksiaan.

H&M on saanut englantilaisilta asiakkailta paljon valituksia siitä, että merkin koot eivät ole vastanneet muiden suurten liikkeiden kokoja. Daily Mail -sivuston mukaan 14-kokoa käyttäneet naiset eivät ole mahtuneet H&M-merkkisten vaatteiden kohdalla edes useita kokoja suurempiin vaatteisiin.

Asiakaspalautteiden vuoksi H&M on nyt muuttamassa Iso-Britanniaa koskevien liikkeiden kokotaulukoita suuremmiksi. Liian pienet koot ovat johtuneet siitä miten eurooppalainen kokotaulukko on käännetty virheellisesti vastaamaan yhtä kokoa pienempää tuumakokoa Iso-Britanniassa.